ЧАЦАРГАНА ЖИМС НЬ КОРОНА ВИРҮСИЙН ЭНЕРГИЙН ЭХ ҮҮСВЭР БОЛОХ ПУРИНЫГ ДАРАНГУЙЛЖ, ӨСӨЛТ ҮРЖИЛИЙГ СААТУУЛДАГ.
Чацаргана ба Covid-19 судалгаа
Саяхан хийгдсэн судалгаагаар Чацаргана жимсэнд байх лактик хүчлийн бактер нь коронавирүсийн энергийн эх үүсвэр болох пуриныг дарангуйлж байгааг судалгаагаар тогтоосон байна.
Солонгос улсын Ehwa Womans University Medical Center-н Профессор Yoon Ha-na ба түүний багийнхан нь чацаргана жимсэнд агуулагдах lactobacillus gasseri пробиотик нь корона вирүс цааш мутацид орж шинэ вирүс үүсэхэд шаардлагатай энергийн эх үүсвэр болох пуриныг дарангуйлж байгааг илрүүлсэн байна.
Хятадын Tianjin-ы Nankai их сургуулийн профессор Ruan Jishou ба түүний багийнхан нь мөн үүнтэй төстэй судалгааны үр дүнг танилцуулсан байна.
Эх сурвалж: https://www.koreabiomed.com/news/articleView.html?idxno=7744
Чацарган жимсний Influenza вирүсийн эсрэг үйлдэлийг судалсан судалгаа
1431 тохиолдолд судлагаа хийж үзхэд чацаргана жимсний ханд нь ханиадны Influenza вирүсийн өсөлтийг удаашруулж, цөөрүүлж байгаа үр дүн үзүүлэв.
Эх сурвалж: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4718352/...